Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΣ 522



Ήλιος 522. Δυο μέρες στην Ευελπίδων

Ήταν δυο ασυνήθιστες μέρες. Δεύτερη μέρα Χριστουγέννων και δεύτερη μέρα Πρωτοχρονιάς. Κατέθεσα 13 ώρες, δοθέντος ότι ήμουν ο πρώτος και κύριος  μάρτυς στην κατηγορία μου.

Έδωσα θρησκευτικό όρκο.

Η  Έδρα είχε τον πρώτο λόγο, με ερωτήσεις που έδειχναν ότι παρά το πολύπλοκο του αντικειμένου ήταν πολύ καλά ενημερωμένοι όλοι  .Δήλωσα ότι η προηγούμενη μου ιδιότητα  σαν Προέδρου της ΕΔΑΑΠ επέβαλλε να εντοπίσω τα αίτια ενός ατυχήματος και όχι τους αίτιους. Αν κατονόμαζα τους αιτίους  τούτο θα ήταν πρόβλημα για τις επόμενες γενιές Διερευνητών, γιατί ενδεχομένως οι Μάρτυρες να δίσταζαν να καταθέσουν στο μέλλον. Όμως τόνισα ότι αν το Δικαστήριο επέμενε, υποκλίνομαι μπροστά στην εξουσία του. Νοιώθω ευγνωμοσύνη διότι η Πρόεδρος αναγνώρισε το δίλημμα μου και δεν με πίεσε  στην όλη διαδικασία. Στην Έδρα ήταν και οι πέντε ευγενείς ,πράοι και αντικειμενικοί. Ειλικρινά ένοιωσα  υπερήφανος για τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης  που παρά τις δύσκολες συνθήκες κρατάνε με αξιοπρέπεια το λειτούργημα τους.

 Επανερχόμενος στα παραπάνω θέλω να δηλώσω ότι αν  κάποιος η κάποιοι φταίνε στην περίπτωση ενός ατυχήματος ,είναι απόλυτα επιβεβλημένος ο προσδιορισμός και ο προβλεπόμενος από την Δικαιοσύνη κολασμός. Διαφορετικά  η ασφάλεια κάθε πτήσης θα εξαρτιόταν από τα κέφια του Θεού την συγκεκριμένη μέρα.

Δεν συνάντησα την ίδια πραότητα από τη αριστερή και δεξιά πλευρά των Δικηγόρων. Ο καθένας προσπάθησε να αποσπάσει δηλώσεις που υποστήριζαν την πλευρά  που είχε αναλάβει. Έχοντας οδηγό την αλήθεια και μόνο τους απήντησα ,προσπαθώντας μερικές φορές να εξηγήσω στο Δικαστήριο πολύπλοκα τεχνικά θέματα. Όταν τελειώσαμε την δεύτερη μέρα και οι δυο πλευρές με ευχαρίστησαν, όπως κι εγώ αυτούς.

Τόνισα ότι εύχομαι ως το τέλος η διαδικασία να κυλήσει όπως αρμόζει σε μια τόσο σοβαρή και τραγική υπόθεση, πρωτοφανή για την   Ελλάδα. Ήρθαν στιγμές στην διάρκεια της διαδικασίας που αισθάνθηκα τις αόρατες σκιές των χαμένων να πλανώνται ανάμεσα μας.Είμαι βέβαιος ότι η  Δικαιοσύνη θα επιτελέσει το έργο της ,και εύχομαι να μην συμβεί παρόμοιο περιστατικό. Στα αεροπορικά ατυχήματα η θυσία κάποιων γίνεται αιτία να αποφευχθούν παρόμοια ατυχήματα διότι επισημαίνονται και διορθώνονται λάθη..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου